Ciasto kruche:
- 1 opakowanie kruchych ciasteczek (holenderskie albo degestive)
- 70 g masła
Masa serowa:
- 1 kg sera zmielonego 3 krotnie,
- niepełna szklanka cukru brązowego
- 3 jajka
- 250 ml śmietanki kremówki 30%
- 1,5 tabliczki białej czekolady
- maliny
Ser, cukier i jaka ucieramy na puszystą masę. Dodajemy śmietankę i ucieramy dalej. Następnie do masy dodajemy roztopioną na parze czekoladę.
Całość dokładnie mieszamy i wylewamy masę serową na schłodzony spód.
Na wierzch dajmy maliny (świeże lub mrożone)
Pieczemy 1godzinę i 10 minut w tem. 160-170 C.
Sernik po wystygnięciu wstawiamy na noc do lodówki.
Najlepszy jest następnego dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz