Składniki:
- 1 opakowanie ciasteczek holenderskich (lub degestine)
- ok. 10 dag masła
Masa serowa:
- 1 szklanka drobnego cukru
- 1 kg sera zmielonego trzykrotnie
- 3 łyżki mąki pszennej
- 4 jajka
- 250 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
- 1 łyżkę ekstraktu z wanilii
Ser ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka, dalej ucierając. Na koniec wlewamy kremówkę oraz dodajemy mąkę i ekstrakt z wanilii. Dokładanie mieszamy i wylewamy na spód ciasteczkowy.
Na wierzch wykładamy jagody (możemy je lekko zmiksować i polać ser).
Pieczemy około godziny w 170 stopniach.
Po wystudzeniu sernik należy schłodzić w lodówce.
Życzę udanego wypieku o smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz