sobota, 1 września 2012

Mimi strucla z jablkami

Prosty i bardzo szybka w zrobieniu strucla z jabłkami z ciasta francuskiego, to doskonała alternatywa dla domowych ciasteczek.

Wystarczy kupić gotowe ciasto francuskie lub jeśli wolicie możecie zrobić je same w domu. Ja zdecydowanie jestem zwolenniczką kupowanego. Osobiście nie zawsze mi wychodziło domowe ciasto francuskie.

Ponadto potrzebujemy 2-3 jabłka, odrobinę cukru i cynamonu.
Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę, posypujemy cynamonem i cukrem.

Ciasto francuskie kroimy na mini prostokąty. Z jeden strony nacinamy poziome paski, na drugą nakładamy jabłka i sklejamy ze sobą dwie części. Smarujemy jajkiem.

Pieczemy w temp. 200 C do zrumienienia.

Na koniec posypujemy cukrem pudrem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz